Tested Tolerance
Toleranse overfor hudpleieprodukter evalueres under dermatologisk kontroll på alle hudtyper.
Documented Efficacy
Effekten dokumenteres av uavhengige institutt ved kosmetokliniske studier, instrumentelle tester eller forbrukeres selvevaluering.
Alternative Testing Methods
L’Oréal forplikter seg til å utvikle, og kun bruke alternative testmetoder, for en verden uten dyreforsøk.
F.A.Q.
Les alle svarene
Tester L’Oréal på dyr?
Hvilke alternative metoder til dyreforsøk har L’Oréal utviklet?
For å lære mer om prediktiv evaluering, klikk her.
Hvis dere ikke tester produkter på dyr, hvorfor er L’Oréal fremdeles på PETA-listen over selskaper som tester?
Så hvorfor er dere fremdeles til stede i Kina?
Hvilke tiltak iverksettes av L’Oréal for å få slutt på dyreforsøk i Kina?
I mer enn ti år har L’Oréal forpliktet seg til å jobbe sammen med kinesiske myndigheter og forskere for å få anerkjente alternative testmetoder, og gjøre det mulig for kosmetikkforordningen å utvikle seg til en total og fullstendig opphør av dyreforsøk. Dermed blir i dag majoriteten av produktene produsert og solgt i Kina kalt "ikke-funksjonell" (uten biologisk aktivitet) ikke lenger testet på dyr. Disse “ikke-funksjonelle” produktene inkluderer hudpleie, sminke og sjampo. Vi har åpnet et Episkin*-senter i Shanghai i 2014 slik at vi kan produsere rekonstruert hud Huden brukes til in vitro-sikkerhetstester som ikke involverer dyr og blir gjort tilgjengelig for kinesiske myndigheter.
*Episkin er en rekonstruert menneskelig hudmodell
L’Oréal tester ikke noen av sine produkter eller ingredienser på dyr og har vært i spissen for alternative metoder.
Likevel kan visse helsemyndigheter bestemme seg for selv å utføre dyreforsøk for visse kosmetiske produkter, slik det fortsatt er tilfelle i Kina. L’Oréal har vært det mest aktive selskapet som har samarbeidet med kinesiske myndigheter og forskere de siste 10 årene for å få anerkjente alternative testmetoder, og gjøre det mulig for kosmetisk regulering å utvikle seg til en total og klar eliminering av dyreforsøk.
Siden 2015 er de fleste av våre produkter produsert og solgt i Kina, i likhet med all vår ikke-funksjonell hudpleie (uten biologisk aktivitet), ikke lenger testet på dyr.
Siden 1980-tallet har L’Oréal trodd at fremtiden for sikkerhetsevaluering avhenger av utviklingen av alternative, “forutsigbare” strategier for å avslutte dyreforsøk. Denne tilnærmingen er bygget takket være den betydelige vitenskapelige fremgangen som er gjort innen felt av menneskelige rekonstruerte hudmodeller, molekylær modellering og databehandling med høy ytelse. Det har gått syv år siden våre toppekspertforskere opprettet den første rekonstruerte menneskelige overhuden: en internasjonal revolusjon! Dette betydde at dyreforsøk kunne stoppes så snart 1989, 14 år før det var lovpålagt og uten å gjøre produktene våre mindre sikre. Våre alternative og prediktive vurderingsmodeller støttes av det internasjonale vitenskapelige samfunnet som "toxicology of the 21st century”.
Det viser laboratorienes innsats og kompetanse, og fremmer innovasjonene våre.
Ulike rekonstruerte hudmodeller eksisterer. De kan brukes til å teste molekyler av aktiv ingrediens, enten alene eller ved å knytte dem sammen. L’Oréal bruker disse modellene for å forstå hvordan molekylene vil reagere på visse hudtyper og dermed forutsi effektiviteten allerede før molekylene er integrert i den endelige formelen til et kosmetisk produkt.